Örebro

Lång väntan utanför fritids

Två särskoleungdomar fick i fredags vänta i över en timme på att deras fritidshem i Örebro skulle öppna. En av de taxichaufförer som skjutsade ungdomarna tvingades vänta utanför fritids tills personal till slut kom och öppnade. Åsa Tideman, enhetschef för förvaltningen för funktionshindrade säger att den kraftiga förseningen berodde på den mänskliga faktorn.

Taxichauffören kontaktade också ungdomarnas föräldrar, men föräldrarna har ännu inte fått någon information från kommunen om händelsen.

Taxichaufförerna som lämnar de här ungdomarna vid fritids ska se till att någon tar emot dem, men att vänta så länge som i fredags ingår inte i arbetsbeskrivningen.

Pappan Vladimir Farkas vill inte tänka på vad som kunde ha hänt om taxichauffören inte hade väntat utanför fritidshemmet. Han berättar att hans dotter är autistisk och inte har förmåga att beskriva vad som hänt. Föräldrarna har inte fått någon information om händelsen, förutom från taxichauffören som ringde och frågade efter nummer till någon ansvarig.

Enligt Åsa Tideman bedömde arbetsledaren att hon inte behövde ta kontakt med föräldrarna eftersom ingen skada var skedd. Men idag hon säger att kontakt med föräldrarna kommer att tas inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista