hallsberg

Kritik mot Allébadet efter drunkningsolycka

Föräldrarna till de barn som hittade en drunknad pojke på Allébadet i Hallsberg i fredags är kritiska till Allébadets agerande. Ann-Louise Knutsson som är mamma till den 12-åriga flicka som drog upp pojken ur vattnet, tycker att det var fel att barnen som chockades av händelsen inte erbjöds någon krishantering direkt efter det inträffade.

Det var Ann-Louise Knutsson 12-åriga dotter och hennes två kompisar som upptäckte den drunknade pojken i fredags, och som drog upp honom ur vattnet. En av de tre sprang och larmade badvakterna som först, enligt barnen själva, nonchalerade ropen på hjälp, men som sedan kom. Då glömdes de tre barnen bort. Ingen tog någon mer notis om dem och ingen pratade med dem.

Ann-Louise Knutsson menar att badhuspersonelen har erbjudits hjälp efter händelsen, men inte barnen. Inte förrän föräldrarna själva tog kontakt med de ansvariga på Allébadet fick de hjälp. Men Anette Yngvesson, som är samordnare på Allébadet i Hallsberg tillbakavisar kritiken. Hon säger att personalen har gjort precis vad de ska och att barnen nu i efterhand har erbjudits hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista