Miljöchef i Örebro byter jobb

Miljöchefen i Örebro, Mats Helgesson, lämnar sin post för att istället bli ansvarig för kommunens arbete med att försöka få företag att etablera sig i Örebro. Det är en delvis ny tjänst som bland annat innebär att resa runt i landet och marknadsföra kommunen.
Miljökontoret har under Mats Helgessons ledning hamnat på kollisionskurs med det kommunägda Gustavsviksbadet, efter att miljökontoret tvingade badet att stänga i höstas, men Mats Helgesson säger att det inte är därför han nu slutar som miljöchef. Och Mats Brantsberg som ansvarar för rekryteringen säger att det inte funnits påtryckningar från något håll om att få bort Helgesson från miljöchefsposten. Enligt Brantsberg innebär den nya tjänsten en delvis ny inriktning på kommunens arbete med att locka företag. - Vi behöver bli duktigare på det här, säger Mats Brantsberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".