Ytterligare 7000 bort från Ericsson

Ericsson genomför ytterligare personalnedskärningar. Antalet anställda ska minskas till cirka 47 000 till nästa år. i dag har Ericsson 60 000 anställda.Genom det sparprogram som pågår sedan tidigare skulle personalstyrkan minskas till 54 000 anställda vid utgången av detta år. Det nya sparprogrammet innebär alltså att ytterligare 7000 jobb försvinner utöver vad som tidigare sagts.
Var jobben ska försvinna är inte klart ännu men 2000 ska bort redan i år och hälften av jobben kommer att försvinna i Sverige.Beskedet om nerdragningarna kom i samband med Ericssons delårsrapport som presenterades på tisdag morgon. Enligt den så fick Ericsson en förlust på 3,5 miljard första kvartalet i år.Det kan jämföras med förlusten på 5,2 miljarder kronor för motsvarande period i fjol. Orderingången sjönk med 35 procent.Ericsson tror fortfarande att bolaget kan nå vinst i år - men bara om de nya omstruktureringskostnaderna räknas bort
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".