50 jobb bort på skolorna i nordväst

Nu är det klart att skolnämnd nordväst i Örebro kommer att spara 26 miljoner. Det beslutade idag en enig skolnämnd. Besparingarna kommer att innebära att ett drygt femtiotal tjänster på alla nivåer inom skola och barnomsorg kommer att försvinna, enligt skolnämndens ordförande Eva Ströman, socialdemokrat.
Hon säger vidare att skälet till besparingarna främst är på grund av ett ackumulerat underskott som kommunen har dragits med, men också att ett vikande elevunderlag är en bidragande orsak. När det tidigare blev känt att stora besparingar skulle ske i Nordväst låg dagmammorna i farozonen. Nämnden räknar nu i den nya budgeten att den verksamheten ska finnas kvar men att det kommer att ske neddragningar efterhand på grund av en minskande efterfrågan. Skolområde nordväst består av områdena Axberg, Ervalla, Hjärsta, Lillån, Lundby, Närkes Kil, Mellringe, Runnaby, Varberga, Vivalla och Ölmbrotorp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".