HJÄLMAREN

Mastbrott i dåligt väder - en seglare död

En man omkom under onsdagskvällen på Hjälmaren, vid en så kallad ”Onsdagssegling”.

Den 54-åriga mannen föll överbord, när masten brast. Sikten var dålig och det tog tid innan mannen hittades i det dåliga vädret.

Det var när nio båtar från en segelklubb igår var ute och tränade som de överraskades av hård vind. Upp mot 30 meter per sekund blåste det i byarna, och en hagelskur drog in, vilket försämrade sikten betydligt. I den hårda vinden bröts masten av på en av båtarna och en man halkade och föll överbord.

Hans segelkamrat kunde inte slå larm, eftersom båten inte hade någon mobiltelefon eller radio med. Kamraten fick i stället vifta med armarna för att få uppmärksamhet från de andra seglarna. Det gjorde att hjälpverksamheten fördröjdes, berättar polisens presstalesman Karl-Axel Karlsson.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras. Men det finns ingen misstanke om något brott. Än så länge finns det inget som tyder på att det var något annat än en ren olycka på grund av väderomslaget, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista