HÄLLEFORS

Knivhot i Hällefors otäck påminnelse för polisen

Det knivdrama som utspelade sig i Hällefors i förmiddags väcker polisens minnen från en liknande händelse i Lindesberg för tre år sedan.

Då sköts en ung man till döds av polisen, efter att han blivit hotfull mot sina föräldrar, berättar Anders Wallin, vakthavande befäl hos polisen i Örebro.

Det var i mars 2005 som föräldrarna till en 22-årig man slog larm. Sonen som mådde mycket dåligt psykiskt hade blivit hotfull. När polisen kom till platsen strax utanför Lindebserg blev 22-åringen ännu mer aggressiv och det slutade med att en polis avlossade ett skott som dödade 22-åringen.

Även om det hände för tre år sedan finns den i färskt minne hos polisen. Och händelsen som utspelade sig i förmiddags i Hällefors, då en 18-åring hotade sina föräldrar med kniv, väcker polisens tankar, säger Anders Wallin, vakthavande befäl hos Örebropolisen.

Två av de poliser som var med vid händelsen i Lindesberg 2005 var dessutom utkommenderade på händelsen i Hällefors idag. Men sånt är polisjobbet säger Anders Wallin som ändå menar att man agerar om möjligt än mer vaksamt numer.

Tidigare artikel i samma ämne:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista