lindesberg

Omfattande kritik mot psykvården

Den psykiatriska kliniken i Lindesberg får omfattande kritik av Socialstyrelsen för hur en självmordsbenägen patient behandlades i fjol.

Trots att personalen kände till självmordstankarna kunde patienten två gånger lämna avdelningen. En gång sökte patienten annan vård och det slutade med att patienten skrevs in för tvångsvård. Andra gången räddades patienten tack vare att en sjuksköterska sökte upp patienten.

Socialstyrelsen har nu bland annat hittat stora brister hur patientens journal har skötts. Dessutom informerade inte Psykiatriska kliniken Socialstyrelsen om att patienten vid ett tillfälle spändes fast i mer än fyra timmar, något som måste rapporteras.

Socialstyrelsen kräver nu att dokumentationen på den psykiatriska kliniken i Lindesberg förbättras och kommer dessutom att följa upp hur tvångsvårdslagen följs av Örebro läns landsting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista