örebro

500 nya lägenheter planeras

Omkring 500 nya hyreslägenheter kommer att byggas vid Arlas igenbommade fabriksområde och den gamla frakterminalen vid Svampen i Örebro. Det är Husman lokaler som nu köpt båda områdena och som förutom bostäder planerar handel på området.

Magnus Carlsson är fastighetsförvaltare på Husman lokaler i Örebro och han säger att det är främst hyreslägenheter de vill satsa på men det kan också bli aktuellt med bostadsrätter.

Arla la ner sin produktion i fabriken förra året och fram tills nu har det varit ovisst om vad som ska hända där. Men nu vill alltså Husman som köpt fabriken bygga lägenheter där. Men ännu är inget helt bestämt och några detaljplaner finns inte.

Någon form av livsmedelshandel och sällanhandel finns det även idéer kring.
-Det är flera kedjor som vill etablera sig där och vi tror att det kan vara en bra placering för livsmedelshandel, säger Magnus Carlsson.
Mycket av de gamla byggnaderna på området kommer bolaget att riva för att kunna bygga nytt. Men just nu är det upp till Örebro kommun att se över detaljplanen för området. Tills dess avvaktar fastighetsbolaget med det planerade bygget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista