Skolstart (arkivbild). Foto:Erik G Svensson/Scanpix.
länet

Pirrigt men kul med skolstart

Den här veckan är det skolstart för länets elever. På Olaus Petriskolan i Örebro väntade fjärdeklassarna Emma Broman, Erik Widell och Hampus Eriksson på sin nya fröken på måndagmorgonen. De var överens om att det kändes bra att börja skolan igen.

Efter ett långt sommarlov börjar det bli lite tråkigt och man längtar efter att träffa kompisarna igen. Det är Emma, Erik och Hampus överens om. Dessutom är spännande att träffa sin nya fröken, för henne har de inte träffat ännu.

En annan som såg fram emot skolstarten var deras nya lärare Mina Jönsson. Hon har tidigare jobbat på Eklundaskolan i Örebro, men det är första gången som hon blir klasslärare.
– Det är jätteroligt, det är nu det blir på riktigt, säger Mina Jönsson.
Samtidigt är det lite nervöst att träffa eleverna.
– Jag har ju gått i klassrummet en vecka och förberett terminsstarten, och nu ska det bli kul att träffa eleverna, säger läraren Mina Jönsson.

På måndagen var det skolstart i Örebro, Kumla och Lindesberg. På tisdag börjar eleverna i Nora, Hällefors, Ljusnarsberg och Laxå. På onsdag är det skolstart i Lekeberg, Hallsberg, Karlskoga, Degerfors och Askersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista