Örebro flygplats. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.

TNT:s fraktflyg flyttar från Örebro

När fraktbolaget TNT omorganiserar förlorar Örebro flygplats en av sina största kunder. Bolaget har nu valt att flytta sitt fraktflyg från Örebro till Västerås, berättar Stephen Naylor, vd för TNT i Sverige.

Det fanns planer på att fortsätta driva verksamheten i Örebro även i framtiden. Men nu väljer TNT att dra ner verksamheten i både Örebro och Stockholm. Istället ska alla flyg landa i Västerås, berättar Stephen Naylor.

Fyra orter blir tre
Malmö, Göteborg, Stockholm och Örebro. Fyra orter som idag tar emot bolaget TNT:s fraktflyg från Belgien. Nu försvinner Örebro och Stockholm och i stället blir det Västerås flygplats som ta emot gods från Belgien. Det är en omorganisation som bolaget, både ekonomiskt och miljömässigt vinner på, enligt bolaget. TNT:s fraktflyg försvinner från Örebro flygplats.

Oppositionens kritik tillbakavisas
Att bolaget inte satsat på Örebro beror på kommunens agerande när TNT ville bygga ut sin verksamhet och det är majoritetens fel, menar socialdemokraterna i oppositionen. Men Steven Naylor säger att kommunens agerande inte haft någon betydelse i bolagets beslut att välja bort Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista