arbogamorden

Inga säkra DNA-spår

Vid den näst sista rättegångsdagen efter dubbelmordet i Arboga går det fortfarande inte att binda den misstänkta kvinnan vid morden via DNA-spår. Bristen på teknisk bevisning beror på att 14 sjukvårdare och poliser rört sig på brottsplatsen efter dådet.

På tisdagen fortsatte den tionde rättegångsdagen om morden i Arboga. På förmiddagen intygade bland annat fler anhöriga till mamman att mamman varit isolerad och inte påverkats av massmedias bevakning av morden.

Via telefon hörde sedan åklagaren en anställd på SKL, statens kriminaltekniska laboratorium, om de DNA-spår som hittades på brottsplatsen. Mannen förklarade att det varit mycket svårt att hitta DNA från en gärningsman, eftersom många personer från polis och räddningstjänst redan varit i huset när teknikerna kom dit.

Den misstänkta kvinnans advokat påpekade att man hittat hårstrån som varken kom från offren, eller de personer som var på plats i jobbet. Vem hårstråna kom ifrån är inte klart.

På måndag avslutas målet med slutpläderingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista