1 av 2
2 av 2
Delar av Cannabisbeslag taget av polisen i Örebro. Foto:Polisen Örebro

Fyra gripna för cannabisodling

Fyra personer har gripits och anhållits misstänkta för grovt narkotikabrott i länet. Alla fyra greps under tisdagen och polisen har också gjort stora beslag av cannabis i samband med gripandet. De fyra misstänks ha odlat cannabis i två fastigheter i Ljusnarsberg.

- Det är mer eller mindre proffessionellt skött, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson om odlingarna som skett inomhus i fastigheterna.

Även andra beslag har gjorts, men vad det är vill polisen inte berätta.

En av de misstänkta männen är hemmahörande i södra Skåne. Polisen i Kristianstad utreder just nu en omfattande härva av storskaliga cannabisodlingar i Göingetrakten i norra Skåne. Tio personer är häktade misstänkta för grova narkotikabrott.

-Vi vet inte om odlingarna här har något samband med de i Skåne men ska utreda saken, säger Torbjörn Carlson.

Enligt Rikskriminalpolisen har de skånska cannabisodlingarna kopplingar till liknande odlingar i Danmark.

Männen är båda 36 år, en av kvinnorna 33 och den andra 39 år gammal.

De två männen och den ena kvinnan greps på tisdagsförmiddagen då de färdades i två bilar på riksväg 50 norr om Örebro. Den andra kvinnan greps några timmar senare på en adress i Örebro, uppger Torbjörn Carlson, informationschef hos polisen i Örebro län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista