Stridsövning i Stråssa gruva

Försvarsmakten inleder en veckolång stridsövning i Stråssa gruva i norra delen av Lindesbergs kommun. Övningsledare major Mikael Widelund säger att de boende runt omkring kommer att märka av den militära stridsövningen.

Bland annat kommer de boende att märka av lossningen och lastningen av de stridsfordon som ska vara med i övningen. Det kommer att ske på måndag eftermiddag och fredag förmiddag. 

Skottlossning med lös ammunition kommer att ske i anslutning till Stråssa gruva, och det kommer att höras, säger Mikael Widelund.

Det är tredje gången Livgardets sjätte kompani förlägger sin militära stridsövning i Stråssa gruva, och det kan komma att uppstå viss trafikstörning i Stråssa by.

Övning där skottlossning ingår kommer att förläggas dagtid så långt det är möjligt. Major Mikael Widelund tror inte att lokalbefolkningen kommer att störas, och han har bara positiva minnen från de två andra övningarna.

-Framför allt så var ägarna av Stråssa gruva och de som bodde precis intill väldigt hjälpsamma, och många intresserade kom och tittade, berättar han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista