Lekeberg

Sannabadets framtid oviss

Sannabadet i Fjugesta kan återigen hamna i kommunal regi. Det säger Centerpartisten Henrik Hult, kommunstyrelsens ordförande i Lekeberg efter att arrendatorerna för Sannabadet flaggat för att de kanske inte har ekonomiska möjligheter att fullfölja sitt treåriga kontrakt.

Starten i år blev sen eftersom reningsverket till Sannabadet behövde lagas. Samtidigt kom den nya vattenrutchbana inte upp i tid till årets badsäsong.

Centerns Henrik Hult säger att han är beredd att träffa Sannabadets arrendatorer och höra vilka krav de ställer.
– Vädrets makter rår vi inte över, och vädret har inte varit gynnsamt för Sannabadet säger Henrik Hult som är beredd att träffa arrendatorena för att lyssna på deras krav.

Paret som drivit Sannabadet under sommaren har flera önskemål. De vill att rutchkanan kommer på plats, att restaurangen öppnar och att det kommer upp skyltar till campingen.
Henrik Hult svarar att kommunen har lagt ner en hel del pengar på badet i år, men att det inte funnits ekonomiska möjligheter att göra allt detta år.

På frågan om kommunen vill ha arrendatorer som driver badet i framtiden svarar Henrik Hult att det får bli antingen arrendatorer eller att man driver badet i kommunal regi. Vilket det blir får klarna i samband med att man tar budgeten för nästa år, säger Henrik Hult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista