Lekeberg

Kommunen har öppnat Sannabadet

Turerna kring Sannabadet i Fjugesta har varit många. På måndagen stängde arrendatorerna badet och började tömma ur bassängen. Men kommunen har åter öppnat badet på tisdagen, för att simundervisningen ska kunna genomföras som planerat den här veckan. Kommunstyrelsens ordförande Henrik Hult (c), säger att han ska träffa Lekebergsbostäder nästa vecka, och att han hoppas att det då går att reda hur badet ska skötas.

Det blev en sen säsongsstart för det par som arrenderat Sannabadet. Orsaken var att reningsverket behövde lagas, och det tog längre tid än planerat. Dessutom kom den utlovade vattenrutchbanan inte upp under årets badsäsong. Nu har arrendatorerna packat ihop sina saker och lämnat badet. De har även meddelat att den kanske inte har ekonomiska möjligheter att driva badet vidare under den treårsperiod som avtalet säger.

Trots det håller badet öppet denna vecka. Det är kommunen som åter öppnat badet.
– Sannabadet är öppet resten av veckan, för simundervisning, säger Henrik Hult, centerpartist och kommunstyrelsens ordförande i Lekebergs kommun.

Ord står mot ord
I avtalet mellan kommunen och arrendatorerna står att de ska svara för verksamheten. Men det finns alltså utrymme för tolkningar om hur det ska gå till. Nästa vecka träffar Henrik Hult Lekebergsbostäder, som ansvarar för fastigheterna vid badet. Han hoppas att frågetecknen då rätas ut.

Inget att anmärka
I övrigt är Henrik Hult nöjd med sommaren vid Sannabadet.
– Alla som varit där och badat har sagt att badet fått en ansiktslyftning och att det varit rent och städat. Jag har ingenting att anmärka, säger Henrik Hult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista