Otterling och Skugge i Finnkampen

Nu är truppen av friidrottare som ska delta i Finnkampen klar. I herrarnas tresteg ska Andreas Otterling från Örebro vara med och ge finnarna en match. Samma sak gäller Julia skugge från Glanshammar som springer 100 meter. Julia Skugge kommer även att delta i stafetten 4 x 100 meter.

Susanna Kallur saknades i Finnkampstruppen som presenterades på tisdagen. Häcklöparen tävlar i stället i Golden league i Zürich. -Susanna har alltid ställt upp i landslaget och med tanke på vilken säsong hon har haft är det bäst om hon får avsluta med tävlingar i världsklass, säger tillträdande förbundskaptenen Stefan Olsson till TT.

Förutom Kallur saknas även hinderlöparen Mustafa Mohamed, som även han tävlar i Zürich. Men tio av de tolv svenska friidrottarna som tävlade i Peking-OS finns med i Helsingfors när Finnkampen avgörs på fredag och lördag, bland dem höjdhopparen Stefan Holm. -Det är en intressant blandning mellan gammalt och ungt i den här truppen, säger Olsson som tror att flera svenskar kan få sitt genombrott, bland andra 21-årige spjutkastaren Jonas Lohse som nyligen kastade 81,40 meter - och 20-åriga höjdhopparen Erika Wiklund med färska personliga rekordet på 1,91 meter.

Förra året vann de svenska damerna och de finska herrarna i Göteborg. Endast vid två tillfällen har Sverige vunnit både herr- och damkamperna i Helsingfors. Senaste gången var 1986. Finnkampen kommer att bli förbundskapten Thomas Engdahls sista landskamp innan han den 30 september helt lämnar över ansvaret till Stefan Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista