Försämrad konjunktur för småföretagarna i länet

Konjunkturen för småföretag i Örebro län har försämrats det senaste halvåret. Det visar den konjunkturbarometer som företagarna har sammanställt.
Konjunkturbarometern mäter bland annat beställningar, omsättning och sysselsättning hos företag som har mindre än 50 anställda. Senaste halvåret har alltså konjunkturen försämrats. Mätningarna görs varje halvår och det är nu femte halvåret i rad som konjunkturen gått ner i länet. Trots det redovisar företagen i Örebro län bättre siffror än riksgenomsnittet. För ovanlighetens skull är det småföretagarna i Stockholm som redovisar de sämsta siffrorna. Stockholm har ju annars i många år beskrivits som navet i den svenska ekonomin. Länets småföretag anställer för närvarande mer än andra företagare men på ett halvårs sikt framåt spår företagarna att nyanställninganr kommer att minska trots att företagarna tror att konjunkturen kommer att vända det närmaste året. Företagarna har även granskat småföretagarnas inställning till EMU. Stödet för EMU har minskat från 64 procent ja-röster för ett halvår sen till 52 procent jasägare för närvarande. Bara 27 procent av småföretagarna är motståndare till EMU så trots det minskade stödet är företagarna klara EMU-anhängare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".