STCC

Richard Göransson segrade på Knutstorp

Det blev stora omkastningar i toppen i samband med söndagens STCC-lopp på Knutstorp. Fredrik Ekblom som ledde inför tävlingen blev utan poäng och nygammal ledare är söndagens vinnare Richard Göransson.

Göransson var drygt tre sekunder före Robin Rudholm i mål på de 36 varven. -Helt sinnessjukt. Jag lyckades komma genom starten bra även om vi körde ihop lite jag och Robin (Rudholm). Robin körde väldigt fort i början, men jag sejfade och tog det lugnt, sade Göransson till SVT sedan han klivit ner från biltaket på sin BMW och jublat färdigt. Göransson och hans team Flash Engineering valde att göra depåstopp före Rudholm, en taktik som lönade sig. -Man är ju lite besviken nu när jag ledde så mycket av racet, sade Robin Rudholm till SVT. Fredrik Ekblom hade ingen lyckad dag och tvingades till och med gå in i depå för smärre reparationer. Ekblom körde i mål som nia, blev utan poäng och tappade totalledningen till Göransson. Inför de två sista tävlingarna är Göransson i ledning på 58 poäng, sex mer än Ekblom. Thed Björk och Robin Rudholm är båda elva poäng bakom Göransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".