Örebro

Politiker rasar mot kollegas svartbygge

Ordföranden i Tekniska nämnden i Örebro byggde en mur i trädgården, utan att han hade bygglov. Det får nu andra politiker att reagera.

Jonas Eriksson är miljöpartist och ordföranden i byggnämnden som avgör bygglovsärenden och han säger att om man sitter som ordförande i tekniska nämnden så borde han vetat bättre. Byggnadsnämnden har startat en utredning kring fyra fastigheter på söder i Örebro. Alla har byggt murar, de flesta har fått bygglov för det, men enligt nämnden inte riktigt byggt som lovet medgett. Det ska nu undersökas.
En av villorna är moderaten Gunnar Anderssons, ordföranden i tekniska nämnden. Han kände sig säker på att få ett bygglov, eftersom han uppfattade att grannarna hade fått lov o dessutom var med på den två meter höga muren mellan tomterna. Gunnar Andersson tycker dessutom att det är futtigheter av byggnadsnämnden att lägga sig i sådant här.
Men Jonas Eriksson för miljöpartiet menar att allt fler önskar stängsla in sina fastigheter och det kommer att störa stadsbilden med trädgårdar. Gunnar Andersson är beredd att ta den avgift det kostar att bryta mot reglerna. Och Jonas Eriksson menar å sin sida att det borde svida värre för kostnaden är inte särskilt hög.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".