örebro

Höjda hyror kan drabba ungdomsidrotten

Hyran av stora hallen i Idrottshuset i Örebro kan komma att höjas kraftigt för ungdomslagen. I dag är den så kallade ungdomstaxan på 40 kronor per timme för idrottsföreningarna, men enligt ett tjänstemannaförslag kan den höjas till 225 kronor. Stefan Johansson är ordförande i Örebro basket som är en av klubbarna som kommer drabbas. Han säger att en hyreshöjning skulle drabba klubben oerhört tufft.

– Hyrorna skulle i sånt fall ta hälften av klubbens omsättning, säger Stefan Johansson.
I måndags informerades flera idrottsföreningar om att hyran för ungdomslagen kan höjas nästa höst. Bakgrunden är att kommunens tjänstemän just nu håller på med en översyn av hyrorna i de olika idrottshallarna. Enligt Dieter Wolf som är planeringschef för fritid och turism på Örebro kommun så beror översynen på att det finns stora skillnader på hyrorna. Exempelvis är Eyrahallen väsentligt mycket dyrare per timme än vad Idrottshuset är. I måndags presenterades så ett utkast till ett förslag på att höja ungdomstaxan i Idrottshuset från 40 till 225 kronor per timme. Översynen ska presenteras för politikerna nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".