ÖREBRO

Ny tidning har sett dagens ljus

Den nya tidningen ETC Örebro kom ut på fredagen med sitt första nummer, en tidning som ska komma ut en gång i veckan, något av ett alternativ till Nerikes Allehanda. Frågan är om den kan överleva de första tuffa månaderna innan man vet vart ekonomin pekar. För, än har tidningen har en bit kvar till dom 2000 exemplar som behövs för att tidningen ska gå runt.

Det är inte varje dag som en ny tidning föds i Örebro län, men tidningen ETC försöker nu skapa en Örebroutgåva. I nuläget har man inte 1 500 preumeranter och behöver 2 000.

Profilen blir en granskande och kommenterade journalistik med vänsterinriktning, i den första utgåvan finns bland annat artiklar om kommunala verksamheter som kan hamna i privat regi via den så kallade utmaningsrätten och hur försäljningen av Storstenshöjden gick till.

Karl-Erik Gustavsson, professor i mediaekonomi vid Jönköpings högskola menar att de tre första månaderna är viktigast att överleva, sen finns det exempel på tidingar som steg för steg etablerar sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".