Lågt intresse för bostadsrätter hos Öbo

Politikernas vision att göra om 400 av Öbo:s lägenheter till bostadsrätter möter minimalt intresse. Drygt ett och ett halvt år har gått sedan politikerna öppnade för en omvandling men hittills har bara tre personer visat intresse.

Tommy Udd i Brickebacken som är en av dem, men han tycker att ÖBO inte lagt alla korten på borden än.

Tommy Udd och två personer till har bildat en bostadsrättsförening i Brickebacken. På gården där de bor finns 32 lägenheter som skulle kunna omvandlas till bostadsrätter om två tredjedelar av de som bor där går med på det. Men hittills har det gått trögt. Intresset är svalt och det beror, enligt Tommy Udd, på människors osäkerhet när det gäller ekonomi och eventuella renoveringsbehov eftersom husen är byggda på 1970-talet.

För att föreningen ska kunna gå ut och informera behövs det mer uppgifter om lägenheterna och de har bostadsbolaget Öbo inte delat med sig av än, tycker Tommy Udd.

Harriet Arnold på Öbo arbetar med att försöka göra bostadsrätter i Brickebacken säger att frågan är komplicerad och helt ny för Öbo.

- Vi får lite grann famla oss fram, säger Harriet Arnold.

Hon säger också att Öbo nu ska försöka ordna en konaktperson som de boende ska kunna rådgöra med.

Karwan Tahir
karwan.tahir@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".