Strejk i Hallsberg, Karlskoga och Kumla

Den största strejken i Kommunals historia är ett faktum. Sen midnatt strejkar drygt 46 000 medlemmar i 60 kommuner. 1 100 av de strejkande arbetar i Karlskoga, Kumla och Hallsberg.
Ett nytt bud från medlarna och intensiva förhandlingar under helgen hjälpte inte. Följden blir bland annat stängda dagis och skolor, elever utan mat och utebliven städning i offentliga lokaler. Ejla Ojala, en av den 100 städerskorna i Karlskoga som är uttagna i strejk, säger att det kommer att märkas ordentligt när det inte städas i de kommunala verksamheterna. Kent Johansson, miljö- och häsloskyddsinspektör i Karlskoga kommun, säger att de barn som har överkänslighet mot damm och liknande kommer att få ökade besvär, nu när skolorna inte städas. Strejken i Karlskoga, Hallsberg och Kumla pågår till den 25 maj. Sen förra måndagen strejkar personal på steriliceringsavdelningarna på lasaretten i Lindesberg och Karlskoga och Univesitetssjukhuset i Örebro. Deras strejk avbryts den 18 maj. De soptippsanställda som varit uttagna i strejk sen den 23 april återgår till sina jobb nu på onsdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".