Strejken stoppar biblioteksbygget i Örebro

Elektrikerstrejken som inleddes på tisdagen innebär att renoveringen av Stadsbibioteket i Örebro står stilla, vilket kan göra att ombyggnationen försenas och inte hinner bli färdig till den 1 juli som planerat. Också arbetet vid Eyravallen och kongresshallen Conventum drabbas av strejken, men enligt Thomas Jansson, distriktschef på Skanska, är det bara om strejken varar mer än ett par veckor som byggarbetet där kommer att försenas.
På tisdagen gick 5 000 elektriker runt om i landet ut i strejk för att få bättre arbetsmiljö. Blockaden gäller arbetet på kommun- och landstingsägda byggnader. Arbetsgivarna räknar med att den pågående strejken kostar dem cirka en miljon kronor i timmen. Elektrikerna har nu också varslat om ytterligare strejk. Om ingen lösning nås före den 22 maj så kommer ytterligare 17.000 elektriker att tas ut i strejk då.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".