ÖREBRO

Krog varnad efter alkoholservering

Två resturanger i centrala Örebro varnas av Örebro kommuns tillståndsenhet. Den ena, Pastabaren, varnas efter att ha serverat en överförfriskad gäst alkohol i form av en så kallad vodkashot. Efter den sista shoten föll gästen i hop och fick hämtas av ambulans. Det visade sig att gästen hade en promillehalt på 5,05 i blodet.

Krogen har även tidigare gjort samma sak, men eftersom ägarna lovat att personalen i fortsättningen ska vara mer uppmärksamma och även få mer utbildning, nöjer sig tillståndsenheten med en varning istället för att dra in alkoholtillståndet.

Även krogen Satin får en varning.
Efter tillsyn konstateras att utbudet på krogen är helt dryckesinriktat och att viljan att servera gästerna mat, saknas.

Det här har påpekats flera gånger tidigare vid tillsyn. Nu har krogen lovat att matsalen ska vara öppen och menyer ska finnas tillgängliga för gästerna. Därför får de nu enbart en varning och får behålla alkoholtittståndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista