Nya underskott i Örebro kommun

En lång rad nya besparingar kan komma att krävas i Örebro kommun. Den första ekonomiska prognosen för året som presenterades i går visar att det ekonomiska underskottet i kommunen växt med ytterligare 175 miljoner kronor.
En av orsakerna är att skatteintäkterna tros bli 50 miljoner mindre än vad man trott tidigare. OM prognosen stämmer innebär den nästan lika stora besparingar nästa år som de besparingar som just nu genomförs i kommunen. Prognosmakarna säger dock samtidigt att man haft kort om tid att göra prognosen på grund av den genomförda omorganisationen i kommunen och att det är svårt att bedöma effekterna av de sparåtgärder som redan vidtagits. I mitten av juni hoppas man på en säkrare prognos. Moderaterna varnar för att den ekonomiska politiken i Örebro kan leda till tvångsförvaltning av staten och kristdemokraterna vill ha en politisk samling kring ett saneringsprogram för Örebro kommuns ekonomi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".