Regeringen ger inget löfte till NCO i Karlskoga

Försvarsminister Leni Björklund kan inte lova att regeringen ska skjuta till mer pengar till ett Nationellt centrum för erfarenhetsåterföring från olyckor,NCO, i Karlskoga. Det sa hon i en riksdagen på tisdagen till miljöpartisten Lars Ångström, som ställt frågan.
-Räddningsverket har sagt att om inte andra intressenter bidrar finns det en brist i finansieringen av centret, sa Leni Björklund i debatten. Centret är inrättat för att samla in och redovisa fakta och orsaker till olika slags olyckor i samhället. Avsikten är att fortsätta uppbyggnaden i Karlskoga för att få en samlad bedömning av såväl olycksutvecklingen som säkerhetsarbetet. Lars Ångström befarade att verksamheten hotas på grund av oklarheten om den framtida finansieringen. När regeringens Karlskogapaket presenterades talades det om ett 20-tal anställda i Karlskoga. Just nu jobbar 7-8 personer där. Försvarsministern kunde för dagen inte lova att regeringen går in med mer pengar. I vilket fall är det viktigt att andra myndigheter och organisationen både är med och planerar centrets verksamhet och bidrar till finansieringen, sa försvarsminister Leni Björklund i riksdagen i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".