ÖREBRO

Sockerbullens ägare - kriminellt belastad

Den nye ägaren till det omtvistade bolaget Sockerbullen i Örebro är en återfallsförbrytare med flera domar och fängelsestraff bakom sig. Det visare en kartläggning som Sveriges Radio Örebro har gjort.

Upprepade narkotikabrott, rattfyllerier, olovliga körningar och stölder, men också olaga hot, grovt vapenbrott, bokföringsbrott och märkesförfalskning. Det är bara några av alla de brott som den nye ägaren till bolaget Sockerbullen dömts för på senare år.

Han har avtjänat fler fängelsestraff varav det längsta varit ett år. Som SR Örebro tidigare berättat har mannen, som idag är 27 år, varit skriven på en rad olika adresser i mellersta och norra Sverige, där ett par återfinns i Örebro län, närmare bestämt i Kumla och Hallsberg.
Inte på någon av de adresserna har det dock gått att nå honom, inte heller där han varit skriven i till exempel Sveg, Borlänge och Gävle.

I ett par fall har adresserna visat sig gå till mataffärer, där det inte finns några bostäder, i andra fall har grannar bekräftat att mannen aldrig bott på de aktuella adresserna.

Den enda kopplingen som finns mellan den 27-åringa ägaren och Örebro, förutom de fejkade adresserna i Kumla och Hallsberg och köpet av bolaget Sockerbullen, är att mannen dömts för flera av sina brott i Örebro tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista