Stora Forsa

"Riksväg 50 är Riskväg 50"

Det är livsfarligt att hämta posten eller gå till busshållplaten på riksväg 50 vid Stora Forsa söder om Askersund. Det tycker flera av de som bor längs vägen.

Frågan blev återigen aktuell nyligen när ett skyddsombud stoppade sophämtningen längs vägen.

Anders Engdahl som bor i Stora Forsa är orolig för sin dotter som i framtiden kommer behöva åka buss till skolan. Då måste hon gå till busshållplatsen längs vägrenen.

- Det är långtifrån roligt att gå och hämta posten. Lastbilschaufförerna hytter med näven åt en. De tycker väl helt enkelt att man är en idiot som ger sig ut där, säger Anders Engdahl.

Varför bor ni kvar här då?

- Jag jobbar i Motala och då min sambo jobbar så gör hon det i Askersund så det är en gyllene medelväg. Vi bor mittemellan.

Problemet skulle kunna lösas med en gångväg fram till busshållplatsen. Men då behöver grannen släppa till mark, men det säger han nej till.

Det gör det mycket svårt att få till en gångväg, säger Bengt Forsberg på Vägverket. Anledningen är att Vägverket då måste göra en arbetsplan.

- Arbetsplanen kan överklagas av markägaren och den processen kan pågå flera år, säger Bengt Forsberg.

Peter Bjurbo
peter.bjurbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista