örebro

Namninsamling för folkomröstning

Hyresgästföreningen vill få en folkomröstning om den planerade utförsäljningen av 1500 längeneheter inom det kommunala bostadsbolaget Öbo i Örebro.

Sveriges Radio Örebro har tidigare berättat om Öbo:s utvecklingsstategi, som går ut på att under de närmaste 5 till 10 åren bygga omkring 500 nya bostäder i vissa områden. Samtidigt vill Öbo sälja mellan 1000 och 1500 lägenheter i stadsdelar där Öbo är helt dominerande.

De här besluten gillar inte hyresgästföreningen som på måndagen startade en namninsamling för att få till en omröstning mot besluten. Om 5% av de röstberättigade som bor i en kommun skriver under på ett upprop så måste kommunfullmäktige ta ställning till om det ska bli en omröstning eller inte. Det betyder att Hyresgästföreningens mål är att få ihop 5000 namnunderskrifter i Örebro. Fram till mitten av november har Hyresgästföreningen tänkt driva kampanjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista