Bergslagens Sparbank i Fellingsbro. Foto:Peter Bjurbo SR Örebro
FELLINGSBRO

Väpnat rånförsök mot Bergslagens sparbank

Bergslagens Sparbank i Fellingsbro blev strax efter klockan tre på tisdagseftermiddagen utsatt för ett rånförsök. Två svartklädda män på motorcykel försökte forcera banken genom att ta sig in via ett fönster med hjälp av någon typ av tillhygge.

Det hände precis efter stängning, så personalen fanns kvar i lokalen.

De båda rånarna försvann från platsen, men det är osäkert om de fick med sig några pengar. Polisen finns på plats i Fellingsbro och har även satt upp vägspärrar.

Polisens informationschef Torbjörn Carlsson berättar att polisen kunnat konstatera att rånarna faktiskt tog sig in i banklokalen. Personalen däremot flydde ut via en bakdörr.

Det är fortfarande oklart om rånarna fått med sig något byte, och det beror på att polisens tekniker sakta jobbar sig in i banken för att inte förstöra bevisning, säger Torbjörn Carlsson. Han säger också att det är mycket som talar för att rånarna kan ha fastnat på bankens övervakningsfilm.

Flera av bankpersonalen chockades men skadades inte fysiskt och det var också allmänhet som hotades.

Rånarna försvann på en silverfärgad motorcykel norrut och har ännu inte gripits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista