Transtensskolan öppnar på måndag

På måndag när Kommunals strejk tar slut i Hallsberg så öppnar åter Transtensskolan. Skolan fick stänga sen elever medvetet skräpat ner så mycket att situationen blev ohållbar. Även i Kumla och Karlskoga går strejkande kommunalare tillbaka till jobbet på måndag.
Men Folkasboskolan och Stocksäters i Hallsberg öppnar inte förrän på tisdag. När det gäller skolmaten så ska den serveras som vanligt på skolorna i kommunen. -För de lokalvårdare som varit uttagna i strejken och som nu ska städa upp i skolorna så handlar det i första hand om att grovstäda toaletter och korridorer, säger Ingegerd Hansen som är ansvarig för städningen i Hallsbergs kommun. I Kumla där kommunalanslutna också går tillbaka till jobbet på måndag, så kommer grundskoleeleverna, som normalt får frukost, att bli utan. Men lunch ska serveras. Detsamma gäller för skolorna i Karlskoga kommun. Samtidigt som kommunals strejk avslutas på måndag i Hallsberg, Kumla och Karlskoga, tar nya nya kommunalare i Nora, Laxå, Degerfors, Lekeberg, Ljusnarsberg och Örebro vid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".