KARLSKOGA

Fler flickor överfallna

Polisen i Karlskoga ökar nu bevakningen i området Stråningstorp efter att ytterligare en flicka blivit hotad av en man. En något äldre flicka blev dessutom erbjuden pengar för sexuella tjänster på torsdagen.

Det är fjärde gången på en vecka som en flicka blir hotad av en man i området Stråningstorp i Karlskoga.
Det var på torsdagsmorgonen som en 13-årig flicka mötte en man som höll i en flicka. Mannen dödshotade 13-åringen och i samband med det flydde den andra flickan.

Flickan som blev dödshotad har polisen pratat med. Men vem den andra flickan är som mannen höll i och som lyckades fly vet inte polisen vem det är. Det här är alltså fjärde gången på en vecka som en flicka blir utsatt på det här sättet i samma område i Karlskoga. Signalementen på männen skiljer sig åt och polisen vill därför inte gå ut med några specifika signalement.

Dessutom blev en lite äldre flicka erbjuden pengar för sexuella tjänster på torsdagsförmiddagen i närliggande Skrantaområdet. Det var en äldre man som erbjöd flickan pengar. 
Polisen förstärker nu bevakningen i området.

Efter att ytterligare flickor blivit utsatta i Stråningstorp i Karlskoga så ökar oron i området.

Det var i går morse som en 13-årig flicka blev dödshotad av en man och en annan flicka blev erbjuden pengar av en äldre man för sexuella tjänster i ett närliggande område.

Ann-Katrin Appelbring som är rektor på skolan i Stråningstorp säger att skolan ser jätteallvarligt på det som händer.
Förra fredagen skickade skolan ut ett brev till föräldrar att där de uppmanar att barnen går tillsammans till och från skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista