ÖREBRO

Hotellägare ifrågasätter nyttan av fler hotell

Efter beskedet om att Behrns fastigheter ska bygga ett hotell på Rudbecksgatan i Örebro är förvirringen stor bland hotellägarna i stan. Speciellt med tanke på att Behrns fastigheters även har långt framskridna planer att omvandla Medborgarhuset till ett hotell.

Det var på tisdagen som Behrn fastigheter presenterade planerna på att bygga ett hotell över det hålrum som finns efter Rudbeckstunneln i Örebro.

Hotellet ska rymma 120 dubbelrum, vara sju våningar högt och vara försett med en glasfasad.
Enligt byggherren behövs det fler hotell nära Conventums arena, något som Anders Fennsby, hotelldirektör i Örebro inte förstår. Han menar att det redan finns tillräckligt med bäddar i stan.

Enligt Anders Fennsby står 43 rum av 100 rum lediga varje dag och med en stundande finanskris tror han att hålrummet kan bli ännu större.

Per Johan Behrn har även kommit långt i planerna på att omvandla Medborgarhuset till ett hotell, ett projekt som han kommer att hoppa av om hotellet på Rudbecksgatan blir verklighet.
Men trots att Anders Fennsby var en av dem som kritiserade kommunens upphandling av projektet och var med och överklagade det till länsrätten så ställer han sig tveksam till om han är intresserrad av att starta ett hotell där om Behrn hoppar av.

Malin Viktorsson
malin.viktorsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista