Staffan Werme (fp). Foto: Örebro kommun.
örebro

Nya planer för Medborgarhuset

Det kommunala bostadsbolaget Örebroporten ser inga problem med att det privata bostadsbolaget Behrns fastigheter drar sig ur hotellbygget i Medborgarhuset. På tisdagen presenterade Behrn fastigheter sina planer på att bygga hotell ovanpå Rudbecksgatan. Om Behrn får klartecken från kommunen så drar de sig ur det hårt kritiserade hotellprojektet i Medborgarhuset. Men det ser inte Örebroportens vd Per Cardesjö som något stort probelm.

I Medborgarhuset har rivningsarbetet pågått en tid. Ett våningsplan har redan rivits ur, men några hotellrum har inte börjat byggas berättar Örebroportens vd Per Cardesjö. Han är beredd att tänka om när det gäller vad som ska rymmas på de två våningsplan som nu står oanvända i Medborgarhuset.
– Vi får börja om lite från börja. Men vi står inte och faller med det här, säger Per Cardesjö som redan hunnit fundera en del på vad som skulle kunna rymmas i huset om det inte blir hotell. Men vad det skulle kunna bli vill han inte avslöja. .
– Huset är flexiblent, och passar både som kontor, hotell och bostäder, säger Per Cardesjö.

Folkpartiets kommunalråd Staffan Werme säger att han är positiv till dom hotellplaner som Pehr Johan Behrn presenterade på tisdagen.
– Det förskönar stadsbilden runt Våghustorget och skapar ett sammanhållet torg, säger Staffan Werme.

Vilka konsdekvenser ett eventuellt hotellbygge skulle får för planerna på ett hotell i Medborgarhuset säger Staffan Werme att där får de nog göra ett omtag.
– Det är inget självändamål att huset blir hotell, det viktiga är att tomma lokaler kommer tillnytta, säger han. Det är nu upp till Örebroporten att hitta en lösning och där säger sig Staffan Werme inte vara orolig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".