örebro

Öbo och JM köper Vasaskolan

Kommunala Örebrobostäder och byggföretaget JM får köpa Vasaskolan på väster i Örebro. Det beslutade fastighetsnämnden i Örebro kommun på onsdagen.
– Skolan kommer nu att rivas och det ska byggas både hyresrätter och bostadsrätter på tomten, säger Peter Palmgren, projektledare på Öbo.

Det var en enig Fastighetsnämnd som beslutade att Vasaskolan skulle säljas. Det berättar nämndens moderate ordförande Hanna Ljung. Priset för skolan är 40 miljoner kronor.

Öbo planerar att bygga 45 hyreslägenheter och JM ska bygga bostadrätter. Sammanlagt blir det drygt 200 lägenheter på skoltomten.

Nu påbörjas arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området. Om det går enligt köparnas plans så kan det bli inflyttning om cirka två och ett halvt år, tror Peter Palmgren. Överlåtandet av skolan blir tidigast sommaren 2009, eftersom Hannaskolan och Tegnérskolan har delar av sin verksamhet i huset nu, enligt Hanna Ljung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista