karlskoga

Gambier planerade att stanna kvar

Den 20-årige utbytes-student från Gambia som försvann i början av oktober i Karlskoga hade planer på att inte återvända till Gambia. Det säger Abdulai Sesay som jobbar på den skola i Gambia som 20-åringen går på. Han säger att han fick reda på planerna häromdagen av en vän till 20-åringens föräldrar.

Den 20-årige studenten från Gambia hade tillsammans med klasskompisar varit på Bregårdsskolan i Karlskoga i 2 veckor på utbyte. Tolv timmar innan hemresan var han plötsligt spårlöst borta. Han skulle ha träffat en tjej han lärt känna i Karlskoga, men enligt Abdulai Sesay gick han aldrig hem till henne. Antagligen såg han sin chans att försvinna då, säger Abdulai Sesay. På rummet låg hans väska med kläder och passet kvar och Abdulai Sesay säger att det inte fanns nåt som tydde på att han tänkte sticka. Samma dag som han försvann hade han till och med köpt en present till en vän i Gambia.

I tisdags fick Abdulai Sesay kontakt med en vän till 20-åringens föräldrar som berättade om hans planer på att inte återvända till Gambia. Hon ska då ha rått honom att visst åka tillbaka.
– Men tydligen lyssnade han inte på det rådet, säger Abdulai Sesay.

I Karlskoga där 20-åringen försvann så säger polisen att mannen är efterlyst men att de inte har några ledtrådar att gå efter. Abdulai Sesay säger att om polisen hittar 20-åringen så ska de hämta hem honom till Gambia.

Reporter Peter Bjurbo
peter.bjurbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista