Karlskoga

Polisen letade inte efter gambiern

Polisen i Karlskoga har inte gjort några försök att få kontakt med någon i Gambia för att försöka ta reda på vad som hänt med den 20-åring från landet som försvann i Karlskoga i början av månaden.

Som SR Örebro berättade på torsdagsmorgonen tror rektorn för mannens skola i Banjul, att han själv valt att stanna i Sverige.

Och det finns ett stort antal utlänningar utan uppehållstillstånd som polisen i länet har efterlyst. Det berättar Leif Jakobsson som är gränspolis i Örebro.

I början av oktober försvann en 20-årig gambier på gruppresa inbjuden av Bregårdsskolan i Karlskoga. Men när gruppen skulle resa hem till Banjul, var 20-åringen försvunnen.

Men i Sveriges Radio Örebros nyhetssändningar på torsdagsmorgonen berättade rektorn på Muslim senior secondary school i Banjul att 20-åringen köpt en present som var tänkt för en person i Gambia, och att 20-åringen aldrig dök upp till den avskedsmiddag som hölls kvällen innan avfärd från Karlskoga.

Polisen har inga spår efter honom. Det är som att leta efter en nål i en höstack, säger Stig Thored på Karlskogapolisen. Men de uppgifter som SR Örebro fått fram är nya för polisen. så också att mannen kan ha haft för avsikt att stanna i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista