Raul Björk, Sören Gunnarsson och Annika Wallentin.

200 000 i fond för kvinnoidrotten

Från och med nästa år och tio år framåt kommer ett årligt stipendium delas ut av Örebro läns idrottsförbund, för att stötta kvinnoidrotten i länet. Pengarna kommer tas från en fond som den före detta landshövdingen Sören Gunnarsson tagit initiativ till.

-Min vision är att fler tjejer ska kunna erbjudas möjlighet att vara med och utöva idrott, säger Sören Gunnarsson, som hoppas att stipendiet ska hjälpa till där.

Från och med nästa år kommer det första stipendiet delas ut till en förening, ett lag, en idrottsledare, eller en idrottare som varit en förebild och som tillfört något till kvinnoidrotten i Örebro län.

Till fonden som pengarna ska tas ifrån har det sammanlagts skänkts 200 000 kronor som från företagare och privatpersoner i länet och pengarna kommer att portioneras ut i 20 000 kronor åt gången och per år.

Annika Wallentin som har en framgångsrik karriär bakom sig i Örebro volley, och som nu jobbar som tränare och idrottslärare i Örebro, är mycket positiv till den nystartade fonden. Framförallt tror hon att den kan medverka till att kvinnoidrotten i länet får mer utrymme i media och att länets tjejer på det sättet kan få tydligare kvinnliga förebilder inom idrotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista