Tre trafikolyckor, fem skadade

Fem personer har förts till Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ, på grund av tre olika trafikolyckor under sen eftermiddag på söndagen.

Strax före klockan 18 inträffade den första olyckan på E18 då en hästtransport lär ska ha gjort en märklig manöver som fick en lastbilschaufför att i sin tur göra en manöver så att lastbilen körde in i en personbil. Personbilen körde därmed in i mitträcket. En person från personbilen fördes till sjukhus med okända skador.

Strax före 19 på länsväg 207 vid Ekeby-Almby krockade en personbil med en älg. Två personer fördes till USÖ.

Och vid 19-tiden hände också en olycka på väg 50 mellan Askersund och Åsbro med en långtradare och två personbilar inblandade i en seriekrock. Sex personbilar körde i ett led på vägen med långtradaren längst bak i kön. Plötsligt stannade någon längre fram i ledet upp, vilket fick till följd att långtradaren körde in i framförvarande personbil som i sin tur körde in i bilen framför. Två personer fördes till USÖ med okända skador, enligt polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".