-Nu börjar den lokala lönekampen, säger ombudsman

Kommunal har tecknat nytt avtal med arbetsgivarparten - därmed är strejken över! Det blev ett tvåårigt avtal som ger en löneökning på mellan 2,6 och 5 procent. Mest får vårdpersonal inom hälso- och sjukvård, äldre- och handikappomsorg.
Leif Edström, ombudsman för Kommunal i Örebro län är ganska nöjd med avtalet. - I grunden är det ett bra avtal, en uppsamlingsmodell med lägsta löneavtal. Men själva löenkampen är inte slut i och med det här. Nu börjar den lokala löneförhandlingsdelen, säger Leif Edström. Han tror att det säkert finns medlemmar som inte är nöjda med avtalet: -När man inte vet riktigt innehållet så kanske man inte är nöjd. Ingen vet ju ännu hur mycket man får. Det blir inte klart förrän den lokala förhandlingen är avslutad, säger Leif Edström, ombudsman för Kommnal i Örebro län. Kommunals förbundsstyrelse har beslutat att betala ut 100 procents konfliktersättning till dom medlemmar som har varit uttagna i strejken, istället för det tidigare beslutet, 80 %.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".