lindesberg

Befarar uppsägning även på bemanningsföretaget

Den inhyrda personal som får sluta på Arvin Meritor i Lindesberg kan även bli uppsagda av bemanningsföretaget, det befarar Lernia i Örebro som är ett av de företag som hyr ut personal till fabriken i Lindesberg.

Tidigare har vi berättat att ett femtiotal bemanningsanställda på Arvin Meritor i Lindesberg får gå på grund av konjunkturnedgången.

Kalle Drakensvärd är chef för Lernia i Örebro
-Naturligtvis måste man ju hantera rådande situation,  och vi gör ju allt vi kan för att mildra effekten utav det. Och vi vet ju heller inte riktigt var det landar.

- Om Arvin Meritor drar ner så pass som de säger - även om vi inte har fått slutgiltiga siffror så kan det mycket väl bli så att man blir uppsagd.

Det är Lernia bemanning och Uniflex som har hyrt ut personal som nu får sluta på Arvin Meritor.

Medan Lernia är osäkra på vad som ska hända med personalen, säger Malin Norbäck som är personalchef på Uniflex att bemanningsbranchen inte är så konjunkturkänslig som många tror.
-Tidigare har det ju varit så att bemanningsbranschen har varit en tidig indikator på konjunkturen. Men det ser inte vi i dagsläget utan vi har ju till och med sett en tillväxt  som har varit väldigt stark under året och som inte ser ut att avmattas så jättemycket i allafall.

Se tidigare artikel:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".