Örebro Universitet. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix
Örebro universitet

Beslut om utbildning överklagas av andra lärosäten

Vid årsskiftet skulle Örebro universitet ha påbörjat en ny rektorsutbildning. Beslutet att Örebro fick utbildningen har nu överklagats av andra lärosäten. Owe Lindberg, dekan för utbildnings- och vetenskapliga fakulteten vid Örebro universitet är dock inte orolig. 

Owe Lindberg, dekan för utbildnings- och vetenskapliga fakulteten vid Örebro universitet säger att det är högst osannolikt att Örebro inte får utbildningen.

-Dock får man säga, efter den senaste tidens ekonomiska turbulens, så ska man väl inte vara säker på någonting i den här världen. Men vi fick rätten i konkurrens med andra lärosäten.

Owe Lindberg menar att det är viktigt att notera att det inte var sakbeslutet som överklagades utan det sätt på vilket proceduren hade skötts.

Länsrätten beslutade enligt de överklagandes önskemål, och menar att Myndigheten för skolutveckling borde har följt lagen om offentlig upphandling.

Skolverket kommer nu att överklaga Länsrättens beslut, då de anser att lagen om offentlig upphandling inte ska gälla här. Skolverket menar att det här rör sig om köp mellan myndigheter och då krävs det ingen öppen upphandling.

Myndigheten för skolutveckling (MSU) upphörde den 1 oktober. En stor del av den verksamhet som MSU bedrivit har gått över till Skolverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".