Örebro

Välbesökt gymnasiemässa i Örebro

Under tisdagen har det varit gymnasiemässa i Örebro. Över 4000 niondeklassare från Örebro kommun och länet var inbjudna för att få information inför det kommande gymnasievalet. Lucas Timbeck och hans föräldrar Stefan och Ann Timbeck besökte mässan under förmiddagen, dom var alla överens om att det här är ett viktigt val.

På gymnasiemässan finns Örebro kommuns alla gymnasieskolor representerade, men även gymnasiskolorna från Hallsberg, Kumla och Hällefors.
Det är mycket att ta ställning till när det är dags att välja gymnasieutbildning. Från och med i år införs också det så kallade ”frisök” vilket innebär att varje elev numera får välja fritt vilken kommun som han eller hon vill söka till.
Johan Svedmark, chef på Örebro kommuns gymnasieförvaltning berättar att det här är något som leder till att många elever från grannkommunerna söker sig till just Örebro, men det leder också till vissa svårigheter:
- Det blir en svårare planeringssituation i och med att eleverna kan välja fritt, säger Johan Svedmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista