Hyresgäster kräver folkomröstning

Hyresgästföreningens namninsamling i Örebro har samlat över 5000 namn med krav på folkomröstning om den planerade utförsäljningen av Öbo-lägeneheter i Örebro. Det kommunala bostadsbolaget Öbo planerar att sälja omkring 1500 lägenheter, vilket hyresgästföreningen kritiserat starkt.

När namninsamlingen nu gett över 5000 namn, så innebär det att kommunfullmäktige i Örebro måste ta upp frågan om det ska bli en folkomröstning kring utfösäljningen eller inte. 

- Det finns en ilska och en frustration bland boende hos Öbo,  säger Le-Roy Wentzel på Hyresgästföreningen i Örebro som i oktober startat en namninsamling för att få till en folkomröstning om den pågående utförsäljningen av 1500 ÖBO-lägenheter i Örebro.

-Vi har fått över 5000 namn sedan insamlingen startade den 6 oktober, det kan vara rekord för namnsamlande i Örebros historia, säger Le-Roy Wentzel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista