örebro

Polisutredning läggs ner

Polisen har inte lyckats att reda ut vad som hände med den kvinna som i våras kom till polisen i Örebro och berättade att hon utnyttjats sexuellt och hållits fången under lång tid. Nu läggs polisutredningen ner, det berättar polisens informationschef Torbjörn Carlsson.

Kvinnan är 29 år och kommer från Indien. När hon själv kom till polishuset i Örebro i våras var hon avmagrad och desorienterd. Hon har inte kunnat berätta själv var hon hållits fången, men sa tidigt i utredningen att hon förts till Sverige mot sin vilja. Trots att polisen vallat runt henne på tänkbara adressen har hennes berättelse inte gått att reda ut, och nu lägger åklagaren Pia Åsberg ner utredningen.

Den 29-åriga kvinnan fick ett tillfälligt uppehållstillstånd som går ut inom kort. Nu måste hon antingen resa hem igen, eller begära asyl om hon vill stanna i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista