hällefors

Johansson lämnar förhandlingsuppdrag

Moderaten Christina Johansson i Hällefors har avsagt sig uppdraget att ingå i den delegation som representerar kommunen i förhandlingarna om kommunchefen Lars-Göran Lorés avgångsvederlag. Orsaken är enligt henne att hon och Peter Carlsson (s) tolkat sitt gemensamma uppdrag olika.

Avtalet mellan kommunchefen och det förra kommunalrådet Pentti Supponen har möts av stark kritik. Avtalet gav Lars-Göran Loré rätt att lämna sin post tre år före pensionsålder och det skulle i sådant fall kosta kommunen cirka 800 000 kronor per år. Men avtalet har ifrågasatts och förhandling om det har lyfts en nivå. Det för nu mellan SKL, Sveriges kommuner och landsting, och Lars-Göran Lorés fackförbund Sveriges Ingenjörer.

Moderaten Christina Johansson har tillsammans med socialdemokraten Peter Carlsson representerat kommunen i förhandlingarna och varit SKL:s kontakt i Hällefors. Nu säger Christina Johansson att hon och Peter Carlsson tolkat sitt uppdrag olika. Hon tycker att det är viktigt att de som representerar kommunen ihop är överens och ger klara instruktioner till sitt ombud, i det här fallet SKL.

Peter Carlsson bekräftar att det funnits oenigheter mellan honom och Christina Johansson, men vill inte komentera vad de bestått av. Han kommer nu fortsätta uppdraget ensam. Det blir med andra ord socialdemokraten Peter Carlsson som ensam företräder kommunen i förhandlingen om ett avtal som tecknats av en annan socialdemokrat, Pentti Supponen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista