örebro

Kräver insatser för unga i Vivalla

Meningarna går isär om hur allvarligt läget är bland unga i Vivalla i Örebro. I veckan utmynnnade ett gräl mellan två tonårstjejer på Rudbecksskolan till ett storbråk på stan där en större grupp var iblandade. Men grälet och slagsmålet efter det är ingen isolerad händelse, det menar Milad Afram som tidigare jobbat med förebyggande arbete bland ungdomar i Vivalla.

Det har varit en lång rad händelser med våld mellan rivaliserande ungdomsgrupper och deras familjer i Vivalla. Milad Afram menar att bråken handlar om två grupperingar, araber mot somailier som ständigt kommer i konflikt.

Yousef Abdu som är fältassistent i Örebro finns ständigt bland ungdomar och tycker inte alls bilden av rivaliserande grupper stämmer. Milad Afram som tidigare jobbat med ungdomar i Vivalla menar att politikerna nu måste säga ifrån.

Staffan Werme som är folkpartist och kommunstyrelsens ordförande i Örebro ser att det finns en grogrund för problem i Vivalla eftersom många vuxna saknar jobb. Han tycker nu att skolan har en tung uppgift att lära ut värderingar för att motverka motsättningar mellan elever.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".