Landstingspensioner kan kosta 13 miljoner kronor

Sex av landstingets högsta chefer har rätt att sluta i förtid och ändå få ersättning från landstinget till dom fyller 65. Två av cheferna har inskrivet i sina avtal att dom får sluta redan när dom fyller 58. Om alla sex cheferna slutar när dom har rätt till så kommer det att kosta landstinget minst 13 miljoner kronor.
Dessa förvaltningschefer har rätt att sluta på egen begäran och då få så kallad särskild ålderspension fram till att de fyller 65 (inom parentes anges vilken ålder de har rätt att sluta): Bo Andersson, förvaltningchef för Primärvårds- psykiatri och habiliteringsförvaltningarna (58 år). Staffan Fors, sjukhusdirektör vid Karlskoga lasarett (58 år). Tore Öberg, sjukhusdirektör på Universitetssjukhuset i Örebro (60 år). Jan Olsson, förvaltningschef för ADB/Tele (60 år) Jan Andersson, förvaltningschef Landstingsservice (60 år) Kristina Persson, förvaltningschef för landstingshälsan (61 år).)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".